top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraTomáš Koplík

Stavová zpráva v Teams – alternativa k automatické odpovědi v nepřítomnosti

Aktualizováno: 1. 7. 2021

Stavovou zprávou v Teams dáváte ostatním kolegům jednoduše vědět, že nejste v kanceláři, jdete k lékaři, čerpáte dovolenou, nebo zůstáváte na home office.


Text zprávy se zobrazí, jakmile vám někdo napíše zprávu v chatu, nebo v příspěvku @zmíní vaše jméno. Zároveň máte možnost ve zprávě @označit jako zástup některého z vašich kolegů, aby ostatní věděli, na koho se mají obrátit.

Zobrazení stavové zprávy ve chvíli, kdy vám někdo v Teams píše zprávu
Zobrazení stavové zprávy ve chvíli, kdy vám někdo v Teams píše zprávu

Jak stavovou zprávu nastavit?

Nastavení najdete po kliknutí na svou profilovou fotku v pravém horním rohu. Otevře se vám roletka, ze které vyberte možnost Nastavit stavovou zprávu.

Kde najdu funkci Nastavení stavové zprávy
Nastavení stavové zprávy najdete po kliknutí na profilový obrázek

V rámci nastavení stavové zprávy napište text zprávy. Pomocí @zmínky můžete označit kolegu (může jich být i více), který vás bude v nepřítomnosti zastupovat.

V textu stavové zprávy můžete použít @zmínky kolegů, kteří vás budou zastupovat
V textu stavové zprávy můžete použít @zmínky kolegů

Zaškrtněte možnost Zobrazit, když mi někdo pošle zprávu, aby ostatní kolegové text zprávy viděli, když vám napíšou v chatu, nebo vás @označí v příspěvku.

Dobu zobrazení stavové zprávy můžete zvolit libovolně pomocí vlastního nastavení data a času. Nastavení stavové zprávy potvrďte tlačítkem Hotovo.

Zvolte do kdy se bude stavová zpráva zobrazovat
Nastavení po jakou dobu se zpráva zobrazuje

Microsoft Teams mimo jiné přebírá zprávu „Mimo kancelář“, kterou jste si nastavili ve svém Outlooku. V případě, že jste si nastavili „Mimo kancelář” i pro externí uživatele, mohou si vaši zprávu zobrazit i uživatelé mimo vaši organizaci.


Zpráva „Mimo kancelář” přebraná z Outlooku.


Mohlo by vás zajímat

Používáte Teams v mobilu a nechcete být rušeni notifikacemi mimo pracovní dobu? V nastavení oznámení si zvolte časové rozmezí, ve kterém vám nebudou chodit žádné upozornění. Pokud chcete mít klid i o víkendu, nastavte si tzv. Klidné dny, ve kterých budou notifikace z Teams automaticky vypnuté. Zároveň si třeba na dovolené můžete vypnout upozornění na všechny aktivity v Teams.

523 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page