Vyhledat
  • Eva Fořtová

Jak sledovat pouze obsah, který mě zajímá

Protože můžete být členem několika týmů, můžete rychle ztratit přehled nad důležitými informacemi. Nastavte si Teamsy a upozornění tak, aby vám neuteklo nic důležitého, ale zároveň abyste nebyli spamováni pro vás nerelevantními věcmi.


Jak na to?


VAŠE TÝMY - MĚJTE PŘI RUCE JEN TY, KTERÉ OPRAVDU POUŽÍVÁTE

V záložce Teams jsou týmy řazeny do dvou skupin: Vaše týmy a Skryté týmy. Ve výchozím nastavení máte mezi vašimi týmy všechny týmy, kam jste byli přidáni, nebo které jste založili.

  • Pro přehlednost doporučujeme odebrat ze sekce Vaše týmy ty týmy, se kterými nepracujete každý den.

  • Klikněte na tři tečky vedle týmu a zvolte Skrýt (čímž tým zařadíte do sekce Skryté týmy).


KANÁLY - SCHOVEJTE SI KANÁLY, KAM NECHODÍTE

Podobně jako týmy si můžete ​skrýt i kanály. Vedle názvu kanálu klikněte na tři tečky a zvolte možnost Skrýt. Pokud si toto skrytí v budoucnu rozmyslíte, postupujte stejně a zvolte možnost Zobrazit.

Tímto způsobem si jednoduše zpřehledníte kanály, které máte aktivní. Poznámka: Kanál Obecné nelze z oblíbených odebrat.


NOTIFIKACE KANÁLU - BUĎTE INFORMOVÁNÍ JEN O TOM, CO JE PRO VÁS DŮLEŽITÉ

Můžete si také nastavit jaká oznámení chcete dostávat. Stačí kliknout vedle názvu kanálu na ​tři tečky a dále na možnost ​Oznámení kanálu.


  • Všechny nové příspěvky vás upozorní na každý nový příspěvek v rámci kanálu.

  • Zahrnout všechny odpovědi vás vždy upozorní, když někdo odpoví na konverzaci, do které jste zapojeni.

  • Zmínky o kanálech vás upozorní, když někdo @zmíní konkrétní kanál.


Můžete si zde dále nastavit, kde se vám oznámení budou zobrazovat:​

  • Nápis a informační kanál zasílají oznámení na vaše zařízení ado sekce Aktivita v levém horním rohu aplikace Teams.

  • Zobrazit jen v kanálu neodesílá oznámení na plochu vašeho zařízené a zobrazí se jen v informačním kanálu o aktivitách.

  • Chcete méně oznámení z kanálu? Můžete je také Vypnout​

Pomocí tlačítka Nastavit výchozí si zapnete oznámení pro každou aktivitu v kanále a upozornění budete dostávat jak v informačním okénku o aktivitách tak jako vyskakovací okno na ploše.

Až si navolíte všechna požadovaná nastavení, klikněte na tlačítko ​Uložit. TIP: Naučte se rozlišovat označování kanálů a týmů. Pokud v konverzaci označíte celý tým – budou o vaší informaci vědět všichni členové týmu, i přesto že se jich informace nemusí týkat. Pokud označíte pouze kanál, budou o vaší informaci vědět pouze ti uživatelé, kteří si kanál nechali mezi oblíbenými a reálně s ním pracují.

63 zobrazení