Vyhledat
  • Eva Fořtová

Jak je to s oprávněními v týmech?

Při vytváření týmu máte na výběr ze dvou typů týmů, pokud jde o přístup ostatních uživatelů.

  • Soukromý tým je viditelný pouze pro vlastníka a členy týmu. Soukromý tým není viditelný ani ho nemůže žádný uživatel vyhledat a sám se připojit. Pokud chce někdo být členem týmu, musí jej vlastník přidat ručně do týmu.

  • Veřejný tým je viditelný pro každého, což znamená, že každý uživatel může vyhledávat a připojit se k týmu, pokud chce.

V týmu existují tři základní role s různými úrovněmi oprávnění.

  • Vlastník je automaticky uživatel, který tým vytvořil. Vlastník může do týmu přidat další členy nebo také změnit jejich roli z uživatelů na vlastníky. Vlastník má plnou kontrolu nad týmem, pokud jde o změnu oprávnění uživatelů v týmu a nastavení týmu.

TIP: Nastavte vždy alespoň dva vlastníky týmu. Když je jeden na dovolené nebo zrovna nedostupný je fajn, když ho může někdo zastoupit ve správě týmu.

  • Člen má nižší oprávnění než vlastník. Členové mohou vytvářet, upravovat a mazat příspěvky a soubory v týmu.

  • Host představuje osobu třetích stran, tj. mimo organizaci, s pracovním účtem Office 365. Host má omezenější oprávnění než člen, která lze dále upravovat. Hostovi přijde e-mailem informace o tom, že byl do týmu přidán, a tým je informován o hostech v týmu následující zprávou

Všichni členové týmu mají přístup ke všem kanálům v daném týmu a mohou upravovat veškerý obsah v kanálech.


Oprávnění všech těchto rolí můžete spravovat v nastavení, do něhož se dostanete kliknutím na tři tečky u vybraného týmu, kde následně zvolte Správa týmu. Poté vyberte záložku Nastavení.​




105 zobrazení