Vyhledat
  • Anna Prochazkova

Soukromé kanály

Každý člen v týmu měl vždy přístup do všech kanálů i obsahu, který zde byl publikovaný. V případě, že chtěli někteří členové vlastní soukromý prostor, kde by diskutovali či spolupracovali, aniž by obsah viděli ostatní, mohli si buď založit vlastní tým anebo svou spolupráci převést do soukromého chatu. Nyní už nic takového řešit nemusí – dlouho očekávané soukromé kanály jsou konečně tady!


Kdy je použít?

Ať už potřebujete omezit spolupráci pouze na vybrané členy týmu nebo chcete diskutovat citlivější informace určené jen někomu (např. financování nebo strategická rozhodnutí), soukromé kanály vám to umožní přímo v rámci daného týmu. Neztratíte tak kontext spolupráce a budeme mít vše pěkně pohromadě na jednom místě.


Jak to všechno funguje?

Při zakládání nového kanálu je možné zvolit, zda bude veřejný (viditelný a dostupný pro všechny členy) nebo soukromý (pouze členové daného kanálu ho vidí a mohou zde spolupracovat).

  • Ten, kdo kanál vytváří, se automaticky stává jeho vlastníkem – může tedy libovolně přidávat či odebírat členy a tím mít pod kontrolou to, kdo do daného kanálu i k jeho obsahu může přistupovat.

  • Uživatelé, kteří nejsou členy daného soukromého kanálu, o něm zkrátka nevědí (nevidí ho v seznamu kanálů).

  • Do soukromého kanálu je možné přidat pouze členy daného týmu.

  • Jediným, kdo vidí všechny soukromé kanály, i když není jejich členem, je vlastník daného týmu. Ten sice takové kanály vidí, ale pokud není jejich členem, nemůže do nich přistupovat ani si zobrazit jejich obsah.


A jak takový kanál založit?

  1. U názvu vybraného týmu klikněte na tři tečky a poté na Přidat kanál.

  2. V části Ochrana osobních údajů zvolte druhou možnost Soukromé – přístupné pouze pro konkrétní skupinu lidí v rámci týmu a následně zvolte Další.

  3. Přidejte uživatele, které chcete přidat do soukromého kanálu, a zvolte jejich roli (člen/vlastník).

  4. Vše potvrďte kliknutím na tlačítko Hotovo.

Členové kanálu (a vlastník týmu) pak vidí tento kanál označený ikonou zámku.

Na co myslet:

  • Jednou založený soukromý kanál už soukromý také zůstane – nelze z něj následně udělat veřejný.

  • Z veřejného kanálu nelze udělat soukromý.


Tip: V případě, že z nějakého důvodu nechcete, aby uživatelé soukromé kanály využívali, můžete je zakázat plošně pro všechny (v administrátorském rozhraní) nebo v rámci nastavení jednotlivého týmu (vlastník týmu).

105 zobrazení